ANNE logo NEG

Expertise

Mijn expertise heb ik in bijna 30 jaar opgebouwd. Mijn carrière begon in 1990 en heeft me veelzijdig en breed inzetbaar gemaakt.  Ik heb een groot en warm netwerk opgebouwd.

Management expertise
Al snel vervulde ik managementfuncties op verschillende niveaus. Als manager heb ik steeds bedrijfs-, team- en persoonlijke belangen voor ogen gehouden. Dat doe ik ook in huidige opdrachten, niets staat op zich. In een coöperatief-bestuurlijke omgeving met bestuurders, ondernemers en medewerkers die samen iets wilden bereiken heb ik geleerd dat een goede samenwerking (met soms verschillende belangen) vraagt om een open sfeer waar ruimte is voor kritiek. Deze expertise zet ik u in ter ondersteuning van ondernemers en teams in organisaties.

Bestuurlijke expertise
In 1995 begon mijn bestuurlijke carrière bij een lokale belangenvereniging. Door een gemeentelijke herindeling leerde ik de drie bestuurslagen in ons land kennen. Ik heb meerdere advies- en bestuursfuncties vervuld bij lokale overheid, was onafhankelijk voorzitter van een raadscommissie, bestuurslid van een waterschap en ben nu secretaris van een stichting. Deze expertise zet ik nu in binnen training en advies aan bestuurders en toezichthouders. Ook kan ik het inzetten bij het trainen en begeleiden van ambtenaren.

Ondernemer
In 2010 heb ik besloten mijn carrière als ondernemer voort te zetten. Ik zocht meer dynamiek en vooral ook vrijheid om maatwerk te kunnen bieden aan verschillende opdrachtgevers tegelijk.
Ik ben er trots op dat ik inmiddels kan zeggen dat ik voor opdrachten word gevraagd om wie ik ben: een generalist die zich goed in kan leven in anderen en bedrijfsmatig is ingesteld. Voor mij is het belangrijk om een hele opdracht te begeleiden en daarin het beste van mezelf te geven opdat de ander kan excelleren.
Ik werk procesmatig en in duidelijke stappen naar resultaat. Bij mijn werkwijze passen de kernwoorden: vertrouwd, betrokken, duidelijk en objectief. Ik kijk en denk systemisch en kan gemakkelijk schakelen van abstract naar concreet.
Mijn spontaniteit en openhartige karakter werken hierbij als een eye-opener, zeker als de omstandigheden complex zijn. Het ondersteunt me in mijn werk als mediator. Ik ben een verbinder, loyaal, duidelijk en oprecht geïnteresseerd in anderen. Ik kan snel een open werkrelatie opbouwen en daarin de kracht van de ander naar voren brengen en inzetten. Ik kan heel kleine menselijke signalen waarnemen, die een grootse uitwerking kunnen hebben op het beoogde resultaat én op de persoon zelf. Naast training en advies ben ik ook beschikbaar als dagvoorzitter.
Het overzicht opdrachten en opdrachtgevers geeft een beeld van recente opdrachten.

Ik nodig u uit om contact op te nemen om te bespreken wat ik voor u kan betekenen.